Budućnost poslova

Budućnost poslova – predavanje

Objavljeno

12/02/2022

Oznake

CPB Nizozemski ured za analizu ekonomske politike neovisni je istraživački institut koji pruža ekonomske analize i projekcije relevantne za politiku.

Koji su poslovi nestali, a koji su se pojavili i kako će se to nastaviti u budućnosti? Tko su pobjednici, a tko gubitnici? A koji su politički izazovi? Ova su pitanja odigrala ključnu ulogu u CPB predavanju “Budućnost poslova” , 23. rujna 2021.

Ovogodišnji gost predavač bio je David Autor, Fordov profesor ekonomije na MIT-u, suvoditelj Radne skupine MIT-a za rad budućnosti i Programa studija rada NBER-a. Godine 2020. osvojio je prestižnu nagradu John Heinz. Tema njegovog predavanja je budućnost poslova, s posebnim osvrtom na ulogu politike.

Zaključci predavanja – Na nama je da oblikujemo poslove budućnosti :

  • Postoji opipljiv strah od budućnosti – posljedica razlike između inovacija i prilika na tržištu rada
  • Ove posljedice nisu intrinzične. One odražavaju institucionalne izbore
  • Većina današnjih poslova tek je trebala biti izmišljena prije jednog stoljeća
  • Upravo u ovom trenutku izmišljamo poslove budućnosti
  • Trebali bismo izmisliti budućnost u kojoj želimo da živimo mi i naša djeca

Ovdje možete pogledati prezentaciju.

Više iz kategorije

Budućnost poslova

Budućnost poslova
23/05/2023
Korporativna Amerika dizajnira i primjenjuje umjetnu inteligenciju na načine koji će obesnažiti i istisnuti radnike i degradirati iskustvo potrošača, što će u konačnici razočarati ve ...
Budućnost poslova
05/06/2019
Kako će izgledati radna snaga u budućnosti i kako možemo ubrzati transformaciju institucija, organizacija i ljudskih vještina kako bi održali korak s ubrzanim tempom digitalnih inovacija? 
Budućnost poslova
17/05/2019
Tehnologije, globalizacija i klimatske promjene mijenjaju svijet. Cjeloživotno učenje je neophodno kako bi zadržali korak i usvojili nove vještine i znanja. 
Budućnost poslova
16/05/2019
Iz predgovora : U vrijeme kada globalna ekonomija raste, a stopa siromaštva je najniža u zabilježenoj povijesti, bilo bi lako postati samozadovoljan i previdjeti nadolazeće izazove. Jeda ...
Budućnost poslova
15/10/2017
“Doba automatizacije” je važan i pravodoban doprinos rastu rasprava o utjecaju tehnologije na posao. To nas potiče da pogledamo iza groznih naslova besposlene budućnosti i izvan polarizirani ...
Budućnost poslova
01/08/2015
David Ricardo najutjecajniji je ekonomist devetnaestog stoljeća. U trećem izdanju njegovih Nač ...
Scroll to Top