The Future of Jobs – WEF World Economic Forum, January 2016

Strategija zapošljavanja, vještina i radne snage za Četvrtu industrijsku revoluciju

UVOD
Remetilačke promjene poslovnih modela imati će veliki utjecaj na okoliš zapošljavanja u nadolazećim godinama. Za mnoge od glavnih pokretača transformacije koji trenutno utječu na globalne industrije očekuje se da će imati značajan utjecaj na radna mjesta, u rasponu od značajnog stvaranja posla do premještanja posla, od povećane produktivnosti rada do jaza u širenju vještina.

U mnogim industrijama i zemljama, najzahtjevnija zanimanja ili specijalnosti nisu postojale prije 10 ili čak pet godina, a brzina promjena se povećava. Po jednoj popularnoj procjeni, 65% djece koja danas kreću u školu u konačnici će završiti na radu u potpuno novim vrstama posla koji još ne postoje. U takvom brzo razvijajućem krajoliku rada, sposobnost predvidjeti i pripremiti se za buduće zahtjeve vještina, sadržaja posla i ukupni učinak na zapošljavanje sve je kritičniji za tvrtke, vlade i pojedince, kako bi se u potpunosti iskoristile mogućnosti predstavljene tim trendovima – a za ublažavanje nepoželjnih ishoda.

Prošli valovi tehnološkog napretka i demografske promjene dovele su do povećanja blagostanja, produktivnosti i stvaranja radnih mjesta. To ne znači, međutim, da su ovi prijelazi bili bez opasnosti ili poteškoća. Predviđanje i priprema za tekuću tranziciju stoga je kritično. Kao temeljna komponenta WEF Global Challenge Inicijative o zapošljavanju, vještinama i ljudskom kapitalu (WEF GCI) projekt ‘Budućnost poslova’ ima za cilj ukazati na specifičnosti u predstojećim poremećajima u krajoliku zapošljavanja i vještina u industrijama i regijama – i potaknuti dublje razmišljanje kako poslovni sektor i vlade mogu upravljati tim promjenama. Analiza industrije prikazana u ovom izvješću će tvoriti osnovu za dijalog s vodećim tvrtkama za rješavanje izazova  kod pojedine industrije, dok će analiza zemalja i regionalna analiza predstavljeni u ovom izvješću biti integrirane u nacionalnim i regionalnim javno-privatnim suradnjama na promicanju zapošljavanja i vještina.

Istraživački okvir Izvješća je oblikovan i razvijen u suradnji s Vijećem Globalnog plana o budućnosti radnih mjesta i Vijećem Globalnog plana o ravnopravnosti, uključujući vodeće stručnjake iz akademske zajednice, međunarodnih organizacija, profesionalnih uslužnih tvrtki i šefove ljudskih resursa velikih organizacija. Istraživanje ‘Poslodavac’ u srcu ovog Izvješća je provedeno kroz članstvo Svjetskog gospodarskog foruma i uz određenu potporu tri partnera WEF GCI : Adecco Group, ManpowerGroup i Mercer.

Ovo izvješće nastoji razumjeti sadašnji i budući utjecaj ključnih poremećaja na razine zaposlenosti, setove vještina i uzorke zapošljavanja u različitim industrijama i zemljama. To čini tako što traži od voditelja ljudskih resursa (CHRO’s) današnjih najvećih poslodavaca da zamisle kako će se promijeniti radna mjesta u njihovoj industriji do godine 2020 – dovoljno daleko u budućnosti za mnoge današnje očekivane trendove i poremećaje koji su počeli zahvaćati industrije , a opet dovoljno blizu da razmisle o prilagodljivim akcijama danas, a ne samo da spekuliraju o budućim rizicima i prilikama.

Iako je samo manjina svjetske globalne radne snage od više od tri milijarde ljudi izravno zaposlena u velikim i rastućim multinacionalnim poslodavcima, te tvrtke često se ponašaju kao sidra za manje tvrtke i lokalne poduzetničke ekosustave. Stoga, osim svojim vlastitim značajnim udjelom zapošljavanja, odluke o planiranju radne snage po tim tvrtkama imaju potencijal transformiranja lokalnih tržišta rada kroz neizravna zapošljavanja i postavljaju ritam za promjenu vještina i profesionalne zahtjeve.

Ovo izvješće ima za cilj poslužiti kao poziv na akciju. Dok su implikacije trenutnih poremećaja na poslovne modele za radna mjesta dalekosežne, čak i zastrašujuće, brzo podešavanje na novu realnost i njezine mogućnosti je moguće, pod uvjetom da je uložen zajednički napor svih dionika. Ocjenjujući buduće tržište rada iz perspektive nekih od najvećih svjetskih poslodavaca nadamo se poboljšati trenutne zalihe znanja oko očekivanih potreba vještina, uzoraka zapošljavanja i radnih uvjeta.

Nadalje, naša je nada da to znanje može poticati i poboljšati partnerstva između vlada, nastavnika, pružatelja usluga, radnika i poslodavaca kako bi se bolje upravljalo transformirajućim utjecajem ‘Četvrte industrijske revolucije’ na zapošljavanje, vještine i obrazovanje.

 

 

Scroll to Top